• Zhodnotenie aktivít školy
          • Zhodnotenie aktivít školy

          • ŠKOLÁCI MAJÚ ZA SEBOU ĎALŠÍ ZVLÁŠTNY ŠKOLSKÝ ROK 🔒 Bola to výzva nielen pre nich, ale aj pre učiteľov a rodičov. Aj napriek tomu, že časť školského roka sme sa vzdelávali aj dištančne, dokázali sme spoločne prostredníctvom komunikačnej platformy Zoom naplniť obsah vzdelávania na základe odporúčaní ŠPÚ.

            Hoci koniec školského roka býva naplnený príjemnými pocitmi z dlhoočakávaných prázdnin, je to zároveň čas roka, ktorý so sebou prináša rôzne hodnotenia dosiahnutých výsledkov. V našej škole sa tiež môžeme pochváliť mnohými aktivitami, projektmi a žiakmi, ktorí počas školského roka 2021/2022 úspešne reprezentovali nielen školu, ale aj obec. 

            V období 11/2020 – 04/2022 Obec Breza v spolupráci so svojím cezhraničným partnerom obec Ostravice zrealizovala malý projekt v rámci  Operačného programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika s názvom: Breza a Ostravice – zvyšujú úroveň cezhraničnej spolupráce. V mesiaci jún sme realizovali 2 výmenné pobyty našich a poľských detí "Breza-Pcim".

            Naša škola sa dňa 18.10. zapojila do iniciatívy „Milión detí sa modlí ruženec“ a spoločne sme sa modlili ruženec v jednotlivých triedach. V marci, na popolcovú stredu, sme neodmietli výzvu pápeža Františka. Na Popolcovú stredu - 2. marca 2022 – pozval veriacich i neveriacich k spoločnej modlitbe za mier pre Ukrajinu

            Žiaci sa počas roka zapojili do mnohých výtvarných, tvorivých, športových a vedomostných súťaží: Vianoce s autobusom ARRIVA, Vianočná pošta, Súťaž o najkrajšiu Valentínku, Námestovská rybka, Tvorba z odpadu, kvalifikácia florbalu, malého futbalu, kvalifikácia Mc Donald Cup a Ekoolympiáda.

            Našu školu v prednese slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“ úspešne reprezentovala žiačka 3. A triedy Romanka Žuffová, ktorá po postupe z okresného kola, kde získala 1.miesto vo svojej kategórii, postúpila do krajského kola. Tu sa jej v silnej konkurencii podarilo získať v I. kategórii krásne 3. miesto.

            V 12. ročníku súťaže Detský literárny Majáčik, organizovanou CVČ Maják Námestovo, sa umiestnila Nikola Romaňáková (4. A) – na 3. mieste v kategórii: poézia 1.- 4.ročník ZŠ.

            Spoločne sme to zvládli. V škole sme strávili viac času ako minulý školský rok, ale veríme, že nasledujúci rok sa všetko vráti do úplného normálu a budeme sa vzdelávať "len a len v škole". Teraz je čas na dovolenky, oddych a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka 👍 Najväčším želaním vedenia školy a učiteľov je spoločne zasadnúť do školských lavíc 5. septembra 2022. Tešíme sa na Vás.