• Olympijský  odznak všestrannosti

          • V šk. roku 2023/2024 sa naši žiaci 6. až 9. ročníka zúčastnili už po druhýkrát testovania pohybovej všestrannosti. Najskôr prebiehalo školské kolo, výsledky boli odoslané organizačnému tímu na vyhodnotenie. V mesiaci január sme dostali výsledky, ktoré nás milo prekvapili. Každý žiak získal certifikát spolu s hodnotením všetkých pohybových testov, s počtom bodov a celkovým umiestnením v rámci Slovenska. Niektorí žiaci získali aj odznak. Umiestnenie je vyjadrené percentom zo všetkých, na Slovensku testovaných žiakov, ktorých vaše dieťa svojím výkonom prevyšuje. Na dosiahnutie zlatého, strieborného a bronzového odznaku je potrebné získať určité množstvo bodov, čiže podarilo sa to len niektorým žiakom.

            Kým minulý rok sme mali 12 bronzových odznakov a 1 strieborný, tento rok deti vysoko predčili naše očakávania. Celkový počet odznakov bol 23 a nielen títo žiaci sa zlepšili oproti minulému roku. Takmer 90 % zo všetkých zúčastnených brezianskych žiakov dosiahlo bodové zlepšenie, čo značí, že pohybová výkonnosť žiakov v našej škole je na vzostupe.

            Vyhodnotenie:

            Strieborný odznak – Sitárik Tomáš, Palko Kristián, Mudroň Šimon, Kormaňáková Frederika, Kubašová Diana, Vnučáková Michaela, Dudášiková Darina, Gdúl Ján, Urbaník Ľudovít, Kormaňák Martin, Lajčiaková Viktória, Urbaníková Karin, Večerek Tomáš

            Bronzový odznak – Jurigová Melany, Kubaľa Matej, Kormaňáková Zoja Mária, Bartoš Michal, Betíková Dominika, Juriga Milan, Kyšková Simona, Sitáriková Timea, Kurtulíková Sára, Parišek Dominik

            Všetkým zúčastneným žiakom za krásne výkony a zlepšenia blahoželáme a veríme, že je to pre vás  pozitívna motivácia k pravidelnej pohybovej činnosti, pretože pohyb formuje nielen telo, ale aj ducha a zdravie človeka. 😉 

          • Kvalifikácia na okresné kolo vo vybíjanej

          • Dňa 30.1.2024 sa žiačky V., VI. a VII. ročníka zúčastnili kvalifikačného turnaja vo vybíjanej žiačok. Turnaj sa odohral v ZŠ Hruštín. Ďalšími tímami boli žiačky z Lokce a Babína. Herne boli družstvá vyrovnané. Napínavý súboj bol o prvé miesto, ktoré až po spočítaní rozdielu vybitých hráčok počas celého turnaja, získala škola ZŠ Hruštín. Naše žiačky skončili na 3. mieste.

            Dievčatám blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu 🙂

        • Karneval
          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 2024.

            Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole. Dňa 02.02.2024 sa naša škola premenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a detských masiek. Fašiangovými dekoráciami vyzdobené priestory sa premenili na tanečný parket plný rozprávkových, filmových a originálnych bytostí v maskách. Každá maska bola zaujímavá a jedinečná. Program plný zábavy a hier. Začal sa prehliadkou a predstavením sa každej masky. Všetky masky boli odmenené vecnými cenami, ani jedna neodišla naprázdno. Po promenáde masiek nasledovali tanečné súťaže a diskotéka. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k usporiadaniu tejto veselej akcie. 

          • Lyžiarsky výcvik

          • Žiaci deviateho ročníka v januári absolvovali lyžiarsky výcvik v lyžiarskom areáli SKI Krušetnica. Naše inštruktorky ich naučili všetky základné lyžiarske zručnosti, ktoré môžu naďalej využívať vo svojich voľnočasových aktivitách s rodinou a kamarátmi.

            Žiakom udeľujeme pochvalu a ďakujeme za ich vytrvalosť pri získavaní nových pohybových zručností, za odhodlanie postaviť sa na lyže, aj keď pre mnohých to bola prvá skúsenosť na lyžiach a samozrejme nás opäť nesklamali svojím správaním.

            Inštruktorom patrí vďaka za trpezlivosť a vynaloženú námahu, pretože sme sa presvedčili, že odovzdávať svoje skúsenosti a zručnosti našim deťom má veľký význam a zmysel. Práve tieto deti, ktoré chcú napredovať, sú naším hnacím motorom a robia našu prácu zmyselnejšou.

            Deviataci, boli ste super! ☺

          • Mikulášsky futbalový turnaj

          • decembri sa konal už tradičný futbalový turnaj. Je to naša školská súťaž, do ktorej sa vždy zapájajú aj dievčatá, čiže družstvá sú zmiešané. Každá trieda má vytvorené jedno družstvo. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: mladší žiaci – 3., 4., 5., 6. ročník a starší žiaci – 7., 8., 9. ročník.  

            Putovný pohár získali žiaci 8. ročníka.

            Výsledky:

            Mladší žiaci                                              Starší žiaci

            1. 6. ročník                                           1.   8. ročník
            2. 4. ročník                                           2.   9. ročník
            3. 5. ročník                                           3.   7. ročník
            4. 3. ročník

            Pochvala patrí všetkým zúčastneným družstvám a hlavne žiačkam siedmeho ročníka, ktoré si vytvorili družstvo aj napriek neúčasti ich spolužiakov.

            Prvýkrát sa turnaja zúčastnili aj žiaci 3. ročníka, ktorí nás prekvapili svojimi výkonmi.

            Vďaka patrí aj učiteľkám za organizáciu turnaja a kvalifikovanému futbalovému rozhodcovi, ktorý odpískal všetky zápasy.